Založ si blog

Divadlo na Košickom hrade

Uplynulé víkendové dni ožil prírodný amfiteáter na nádvorí  Košického hradu divadlom. Na doskách javiska sa postupne predviedli divadlo Veritas, popredný slovenský mím Miro Kasprzyk a divadlo Kapor na scéne.

Už v sobotu o devätnástej hodine mali možnosť diváci zhliadnuť predstavenie Mozart a Salieri v podaní košického divadla Veritas. Aj keď počasie veľmi neprialo, herci sa tým nedali odradiť, ukázali, že sú profesionáli a potešili skupinku  odvážlivcov, ktorí si aj v takomto nežičlivom počasí našli cestu na hrad a určite neoľutovali.

V nedeľu od trinástej hodiny zabával malých i veľkých popredný slovenský mím Miro Kasprzyk. Najprv pásmom interaktívnych rozprávok s názvom Zahrajme si rozprávku, deti v hľadisku sa aktívne, veľmi aktívne, zapájali do deja a v mnohých z nich sa našiel obrovský herecký talent. Neskôr rozprávkou Zlý kráľ, o kráľovi, ktorý kraľuje neuveriteľne zle až na všetko ostane sám. Pridanou hodnotou týchto Mirových rozprávok bolo morálne ponaučenie na konci každej z nich.

V podvečer sa pán umelec predviedol predstavením mím show, ktoré pozostávalo z niekoľkých paródií na reklamy, etúd a unikátnej scénky navigátor.

Podujatie na hrade ukončilo divadielko zo Žiliny s názvom Kapor na scéne, svojim dielkom Jánošík – najhrdinskejšia komédia všetkých Slovákov. Diváci sa stali svedkami Jánošíkovho života od jeho zrodu, cez lásky, zbojníčenie až do chvíle, keď už má Jurko všetko na háku.  …a do toho všetkého boli hercami aj aktívne zapájaní.

Ako prezradili organizátori z občianskeho združenia Castellum Cassovia, podujatí na tomto tajomnom hrade nad Košicami majú pripravených ešte niekoľko.

Košický hrad po roku opäť ožije dobovým divadlom! !!

09.07.2014

Priatelia!!! Po roku sa k nám opäť vracia, druhým ročníkom, festival dobového divadla Teatrum in Castrum. Po minuloročnom úspechu sme obsadenie ešte rozšírili a urobili ešte zaujímavejším pre vás. Opäť sa môžete tešiť na stálicu divadelného festivalu na Košickom hrade, Mira Kasprzyka s pásmom interaktívnych rozprávok pre tých najmenších, a v popoludňajších [...]

Divadlo na hrade

07.07.2013

Umenia chtivý si na Košickom hrade prídu na svoje. Už najbližší víkend sa na doskách hradného amfiteátru predstavia divadelníci z Košíc, Kežmarku a Žiliny so svojimi predstaveniami. Teatro in Castro 13. 7. 2013 Už v sobotu o devätnástej hodine sa na javisku hradného amfiteátra ukážu umelci z košického divadla Veritas so svojim predstavením Mozart a Salieri. [...]

Sobota na hrade

07.07.2013

Určite nikomu z vás neuniklo, že Košický hrad ožíva. Víkendové podujatia alebo malé prezentácie sa pomaličky stávajú na hrade nad Košicami pravidlom. Inak tomu nebolo ani ostatnú júlovú sobotu (6. 7. 2013). Dobrovoľníci z občianskeho združenia Castellum Cassovia pripravili pre návštevníkov Košického hradu pútavú prezentáciu odievania v stredoveku, títo si mohli [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8938x
Priemerná čítanosť článkov: 1788x

Autor blogu

Kategórie