Založ si blog

Divadlo na hrade

Umenia chtivý si na Košickom hrade prídu na svoje. Už najbližší víkend sa na doskách hradného amfiteátru predstavia divadelníci z Košíc, Kežmarku a Žiliny so svojimi predstaveniami.

Teatro in Castro

 

13. 7. 2013

Už v sobotu o devätnástej hodine sa na javisku hradného amfiteátra ukážu umelci z košického divadla Veritas so svojim predstavením Mozart a Salieri. Ide o divadelné predstavenie inšpirované osudmi skladateľov W. A. Mozarta a jeho rivala Antonia Salieriho. Hra zobrazuje večný konflikt medzi umelcom geniálnym a priemerným, skladateľom nekonvenčným a konvenčným, muzikantom rebelujúcim a oficiálnym, duchom slobodným a úradníckym.

14. 7. 2013

V nedeľu od trinástej hodiny vás a vaše ratolesti bude baviť Miro Kasprzyk v hodinových intervaloch so svojimi interaktívnymi blokmi rozprávok pod názvom Zahrajme si rozprávku. „Tieto pásma interaktívnych rozprávok budú môcť diváci sledovať každú hodinu od 13:00 do 15:00“ povedal nám Ľuboš Porada z občianskeho združenia Castellum Cassovia „o šestnástej hodine nám Miro Kasprzyk zahraje rozprávku Zlý kráľ, pre malých aj veľkých, o kráľovi, ktorý kráľuje neuveriteľne zle až na všetko ostane sám.“

Kult legendy o najslávnejšom hôrnom zbojníkovi opäť ožije v netradičnom divadelno-improvizačnom predstavení súboru Kapor na scéne,  Jánošík – najhrdinskejšia komédia všetkých Slovákov. Stanete sa svedkami Jánošíkovho života od jeho zrodu, cez lásky, zbojníčenie až do chvíle, keď už bude mať všetko na háku.
S vašou pomocou bude Jurko krivdy naprávať a možno sa stanete súčasťou jeho družiny a ovplyvníte jeho osud… „To všetko sa udeje o 17:00“ povedal organizátor z Castellum Cassovia.

No a nakoniec o osemnástej hodine sa divákom predstaví opäť Miro Kasprzyk so svojou dobovou  MímShow.

Pri návšteve Košického hradu sa určite máte na čo tešiť. Organizátori pre vás opäť pripravili zaujímavý a pútavý program.

Košický hrad po roku opäť ožije dobovým divadlom! !!

09.07.2014

Priatelia!!! Po roku sa k nám opäť vracia, druhým ročníkom, festival dobového divadla Teatrum in Castrum. Po minuloročnom úspechu sme obsadenie ešte rozšírili a urobili ešte zaujímavejším pre vás. Opäť sa môžete tešiť na stálicu divadelného festivalu na Košickom hrade, Mira Kasprzyka s pásmom interaktívnych rozprávok pre tých najmenších, a v popoludňajších [...]

Divadlo na Košickom hrade

15.07.2013

Uplynulé víkendové dni ožil prírodný amfiteáter na nádvorí Košického hradu divadlom. Na doskách javiska sa postupne predviedli divadlo Veritas, popredný slovenský mím Miro Kasprzyk a divadlo Kapor na scéne. Už v sobotu o devätnástej hodine mali možnosť diváci zhliadnuť predstavenie Mozart a Salieri v podaní košického divadla Veritas. Aj keď počasie veľmi [...]

Sobota na hrade

07.07.2013

Určite nikomu z vás neuniklo, že Košický hrad ožíva. Víkendové podujatia alebo malé prezentácie sa pomaličky stávajú na hrade nad Košicami pravidlom. Inak tomu nebolo ani ostatnú júlovú sobotu (6. 7. 2013). Dobrovoľníci z občianskeho združenia Castellum Cassovia pripravili pre návštevníkov Košického hradu pútavú prezentáciu odievania v stredoveku, títo si mohli [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8943x
Priemerná čítanosť článkov: 1789x

Autor blogu

Kategórie